Casa Creatorilor: scenariu sitcom, sinopsis plus ep. pilot - Forum FILME ONLINE GRATIS
Ne-am Mutat Pe WwW.Filme-OnlineX.Com
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum FILME ONLINE GRATIS » Totul despre filme » Atelierul de scenaristica » Casa Creatorilor: scenariu sitcom, sinopsis plus ep. pilot
Casa Creatorilor: scenariu sitcom, sinopsis plus ep. pilot
filmeliveDate: Sunday, 08 March 09, 9:03:58 PM | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Status: Offline
varianta de mai jos reprezintă ediţia "revizuită", penultima, din 2005 a proiectului intitulat Casa Creatorilor...
Imediat după "scandalul colateral" mi-am spus că voi posta varianta refăcută ( aşa cum am crezut de cuviinţă că merită rescrisă)... variantă care a fost trimisă şi la concursul TVR-ului...( în urma unui proiect de anvergură iniţiat de Giurgiu, proiect care - din câte ştiu - a sfârşit şi el la fel de mioritic, cu un enorm fîs. )

en fine...postez varianta de mai jos ( penultima, ne-corectată, ultima am rătăcit-o) cu puţină nostalgie, absolut fără nicio pretenţie ( nici din punct de vedere scenaristic, nici de altă natură... decât (poate) cu năzuinţa că un nou scenarist care visează să scrie sitcom ( mai talentat, mai muncitor şi mai matur) va vizita atelierul şi că micul şi ridicol-frumosul proiect intitulat Casa Creatorilor îi va fi de ajutor...
în varianta de faţă am căutat să ţin cont inclusiv de unele sfaturi date de Pitbull referitoare la structură...am eliminat câteva secvenţe importante, etc. atât cât m-a dus capul şi pixul la acea perioadă...

- CASA CREATORILOR -

motto: Si-n fond, de ce nu ne-am mantui SI prin Sitcomuri ???

Log line (ideea sitcomului): Fiecare pasiune este o poveste.

Ce s-ar intampla daca…
Ce s-ar intampla daca printr-un miracol ai putea sa-ti urmezi pasiunea ?
Lucrul acela pe l-ai simtit dintotdeauna in centrul fiintei tale,lucrul pentru care te-ai simtit chemat ???
Ce s-ar intampla daca cineva ti-ar oferi locul magic si resursele necesare pentru a dispune de pasiunea ta ???
Cat de departe ai ajunge urmand-o ???

SINOPSIS “CASA CREATORILOR”

Un miliardar septuagenar excentric, initiaza si finanteaza un proiect amplu, original, inedit, de cercetare intr-o multitudine deconcertanta de domenii. Personaj pitoresc,enigmatic distrat, erudit, (descinzand dintr-o familie aristocratica interbelica, cunoscand pe rand: supliciul colectivizarii, mizeria, experienta exilului, disidenta, succesul material si celebritatea in occident) are ideea acestui proiect insolit care strange in jurul sau un numar de oameni pasionati (dar si multi veleitari dupa cum se va vedea). O fauna pestrita,baroca, fiecare personaj purtand cu sine “obsesia” lui deontologica, personalitati complementare, contradictorii, pusi (cu o remuneratie occidentala) sa faca fata urmatoarei provocari:
Pe o perioada de timp (delimitata) fiecare dintre subiecti va trebui sa produca ceva inovator, „valoros”, viabil, in conformitate cu domeniul pe care il reprezinta. Timpul fizic al proiectului nu este precizat pentru a ne asigura continuitatea serialului. Dar el exista. caci fara el n-ar mai exista dead line-ul, frenezia concurentei, iminenta unui sfarsit. La capatul acestui proiect se afla un premiu. Un milion de dolari pe care Domnul ii ofera in imensa sa generozitate Castigatorului.
Un test inedit de imaginatie, creativitate si competenta adresat unor stiinte, arte, profesiuni „marginalizate“ care au acum o „sansa”.
Actiunea se petrece in unul dintre imobilele Domnului.. Fiecare participant la proiect beneficiaza de conditii optime de „lucru” si de un apartament „propriu”, personalizat in partea de Vest a cladirii, partea de Est fiind ocupata de chiriasi obisnuiti care-i privesc pe noii veniti ca pe niste creaturi ciudate. Cu timpul vor relationa, se vor cunoaste, „lumile” vor intrepatrunde.
Evident ca sitcomul va gravita in jurul unor personaje centrale (). Dar totdeauna in proximitatea lor va exista aceasta multitudine de personaje secundare (ceilalti membrii ai proiectului, vecinii „obisnuiti din aripa de est) garante ale prospetimii serialului, gata oricand sa imbogateasca tipologia cosacrata a personajelor principale cu o alta.
Practic niciodata nu vom dezvalui cat de mare este numarul celor care participa la proiectul Domnului.”Decupajul” Este vorba de acea amplitudine de care scenariul are nevoie, pentru a aduce oricand in lumina un nou personaj... o noua tipologie...

Un milion de dolari.Suma arhetip a sumelor.Suma din visele tale.Suma psihologica.Suma sumelor.
E suma pentru daca n-ai o pasiune…iti fabrici una.

Personaje:

1. MARCEL (35-40 de ani)
Nepot al doctorului P. Nu intelege rostul, sensul, unui astfel de proiect. I se pare complet inutil, absurd, si il pune pe seama decreptitudinii bunicului. Cum in joc e pusa o suma considerabila asta il obsedeaza. Chiar daca averea doctorului P. e imensa, ea – crede Marcel – risca sa fie pusa in pericol de astfel de proiecte fantasmagorice. Astfel, in calitate de coordonator al proiectului va incerca sa stoarca din produsul fiecarui “creator” partea care poate fi convertita (urgent) material. Vrea rezultate concrete care pot fi valorificate in cash .
E rigid, formal, insensibil la limbajul “neproductiv “ al artelor. In fond la orice limbaj neproductiv in dolari lei sau euro.Il dispera omul care nu face nimic.Il dispera Poetul.Il dispera artele.Il dispera proiectul.

2.IMPRESARUL- 30-35 de ani,materialist,pragmatic,escroc,machiavelic.Pentru el, singura lume care exista este cea a banului.Totul incepe si sfarseste cu banii.A trecut de preselectie cu ideea conform careia orice talent este inutil daca nu poate fi convertit material .Proiectul lui este sa arate ca nu exista talent neconvertibil ci impresari prosti.Adevaratul Impresar moseste aproape socratic orice potenta de talent .O face sa devina act.O ridica la o realitate noua,singura, cea mai adevarata realitate: lumea materiala,concreta.Din lucrul cel mai imaterial cu putinta,talentul,Impresarul face bani.Impresarul trebuie sa faca bani.Adaptabil,cameleonic,fin psiholog,Impresarul gaseste totdeauna calea cea mai avantajoasa catre scopul lui care totdeauna scuza mijloacele.Ipocrit, cu un incredibil simt practic,Impresarul este omul pe care-l vezi serile descinzand elegant in baruri luxoase,este omul carismatic,energic,de actiune,care stie sa-ti zambeasca, care te convinge de lucruri pe care nici tu nu le crezi.Este seller-ul.Este omul cu care vei semna un contract.Si e posibil ca tu inca sa n-o stii.El o stie.Vei semna.Este omul care “te face”.Pentru Impersar viata inseamna bani.

3.DANSATOAREA-20-27 de ani.Blonda,sexy,prietena(secreta) impresarului.A practicat cativa ani de balet pana l-a intalnit pe Impresar care a convins-o ca baletul e un dans fara viitor:si-a facut-o streapteusa.Impresarul incet-incet a inceput s-o metamorfozeze.Si-a pastrat totusi un rest de ingenuitate de la care se revendica din cand in cand..A trecut de preselectie urmand sfaturile judicioase ale Impresarului.Proiectul ei este sa dovedeasca ca fiecare stare anume poate fi convertita intr-un dans specific.Starile proaste pot fi exorcizate prin dansul care le inchide,iar cele bune pot fi reiterate mereu printr-un dans specific care le conserva,le amplifica.Fericirea inseamna dans.
Pentru dansatoare viata inseamna dans.

4.POETUL-30-35 de ani –mic,indesat,grasun,miop,prototipul intelectualului,al artistului ratat.Complexat,meschin uneori,egoist alteori,pueril ca un copil,capabil deopotriva de generozitati extravagante,naïve,narcisist,romantic,este arhetipul artistului incapabil de fapta.Complicat,baroc,ipohondru,omul unei singure femei,jinduind dupa diferenta,tanjind dupa fapte,asocial,cu tente autiste,chinuit de viata,intr-o vesnica lupta cu sine.A publicat un singur volum de versuri: Dusul de poeme” care a obtinut un premiu obscur de la care, in clipele lui de grandomanie, isi revendica mereu geniul.A plecat de la ideea ca poezia este arta fondatoare,stramosul legitim al tuturor artelor.Proiectul lui este legitimarea unui nou tip de poezie,poezia de situatie,singura care poate prinde in ea clipa vremelnica.Tocmai de-aceea versifica constant,obsesiv.Cauta sa se sinucida non-stop,ii ameninta pe ceilalti constant cu asta,evident cum nu i-a reusit nimic in viata n-o sa-I reuseasca nici asta.
Pentru Poet Viata inseamna poezie.

5.PROSTITUATA-25-30 de ani.Femeie arhetipala,femeia din visele oricarui barbat.Femeia cu sani si fund.In-dependenta.Femeia constienta de sexualitatea ei, de feminitatea ei.Femeia fatala,putin vampa,putin ludica,femeia care simte puterea atributelor pe care le are.Este dusmanul natural,consanguin, al impresarului.Educata indeajuns incat sa aiba o filosofie deontologica,Prostituata crede ca totul se invarte in jurul sexului.Pai,nu ?Face sex de placere,din interes,din toate motivele.E o redutabila candidata la premiul final.Isi asigura aliante uzand de farmecele ei,subjugand,creand intrigi,gelozii,idile.Are un trecut fabulos,dens, imprevizibil.Crede ca sexul este expresia rafinamentului uman.Sexu de placere,sexul care nu mai e carja purtata de interesele speciei (sexul reproductiv).Proiectul ei e sa dovedeasca ca sexul se vinde cel mai bine.
Una peste alta, ca tipologie, e si o subtila ironie la adresa sitcomurilor jenante care iti ofera “prostituata” implicit, mascand-o in toate felurile.Aici,prostituata vine,explicit, asa cum e :ca prostituata.
Pentru prostituata viata inseamna sex.Ar fi fost culmea sa insemne literatura.Desi o putem “rataci” intr-un episod.

6.LUPTATORUL DE K1-25-35 de ani.Genul sportiv,inalt,matahala,.Usor idiot,deseori manipulabil,(de preferinta sa nu se afle ca a fost tratat ca atare)Luptatorul reprezinta vocea fortei brute.Fost luptator de strada,fost bodyguard,cu tot soiul de meserii inrudite,Luptatorul este produsul educatiei prin sport.Idolul lui ramane antrenorul Nea Costel, personaj mitic,care i-a livrat ca un adevarat maestru marile lectii ale vietii.In fond naiv si ascuzand in spatele duritatii un spirit vulnerabil Luptatorul e dincolo de ce nu vrea sa-si recunoasca siesi un tip emotiv si complexat.Sclipitor uneori,luptatorul si-a construit un edificiu prin care « scurteaza » lumea.Totul este reductibil la un raport de forte.Legea naturii vorbeste prin el.Pozeaza cat poate, e usor dus cu pluta,si poti pune baza pe el.Uneori.Proiectul cu care a trecut de preselectie seducandu-l pe Doctorul P. il reprezinta ideea conform careia inca e posibila inventarea unei lovituri noi care sa vina fie in urma unei combinatii inovatoare fie dintr-o parte a corpului nebanuita.
Pentru Luptator viata inseamna lupta.

7.PASIVUL (Omul care nu face nimic) Prezenta fabuloasa de la preselectie.Cosmarul lui Marcel. Incomodul. Omul care nu face nimic.Cel mai invidiat Creator.Intr-un proiect in care toti isi urmeaza pasiunile definte prin a face ceva, trebuie sa existe acea contrapondere in lumina carora sa se recunoasca toate “facaturile”.Pasivul a venit la preselectie descinzand parca dintr-un tablou impresionist.A venit cu o sinceritate dezarmanta spunand ca el nu are nici o pasiune si cel mai mult ii place sa nu faca nimic.Sa stea.Cu un aer indicibil de hippie,aerian,detasat,autentic,ridicol,omul care nu face nimic l-a cucerit pe Doctorul P.Cu un trecut enigmatic, in care vom afla ca a facut de toate,cu povestea lui inimitabila, pasivul vine in proiect cu un paradox: cum sa nu faci nimic ca sa castigi..Proiectul lui fixat totusi de doctorul P. este generos pentru ca el lasa deschisa libertatea riscanta dar seducatoare pe care o are faptul de a nu face nimic.Rolul lui este ca,frecventandu-I pe ceilalti,familiarizandu-se cu pasiunile lor sa-si afle,poate,propriul lucru care I se potriveste.Propria “facatura” Ce cauta pasivul in casa creatorilor ??? Acel lucru demn de facut.
Pentru Omul care nu face nimic viata inseamna…Viata inseamna. .-4.gif

Personaje secundare Metalurgistul(alteritate),Fizicianul(calatoria in timp),Actrita(jocul) etc.

filmeliveDate: Sunday, 08 March 09, 9:04:28 PM | Message # 2
Admin
FADE IN:

GENERIC

Interiorul unei clădiri. Aparatul străbate un un hol spaţios, urcă treptele unei scări în spirală. Crâmpeie dintr-un şir de camere dispuse geometric de-a lungul unui hol. Mâna unei femei de servici şterge apăsat o plăcuţă de lemn pe care scrie cu caractere gotice: CASA CREATORILOR. Aparatul se retrage lent. Pe holul pustiu, femeia trebăluieşte absorbită în lumina tot mai albastră a serii.

INT - CASA CREATORILOR - LIVING - ZI
O cameră spaţioasă mobilată discret în tonuri sobre. O canapea, câteva fotolii, o măsuţă. Pe unul dintre pereţii încăperii vedem o fotografie imensă, înrămată, cu bustul unui bărbat în costum care ţine în braţe un baston cu mâner de sidef. Personajul poartă pe cap o pungă maronie care-i acoperă chipul. Şase tineri COCO (33), ANA (24), LULU (31), ROBERT (31), FANE (30) şi SANDA (25) stau pe canapea continuând galvanizaţi o discuţie începută mai devreme.
ROBERT
...Ce vi se pare atât de ciudat? Lucrurile sunt foarte simple: Un mecena despre care nu stim mare lucru...( priveşte lung tabloul)...dar putem deduce câteva...adună nişte oameni talentaţi: ca mine (arătând cu degetul în dreptul fiecăruia)...ca Coco, ca Fane, ca Ana, ca Sanda...ca mulţi alţii...
LULU
( insidios, arătând cu degetul către el însuşi)
Ca Lulu , Robert...ca Lulu... Pe mine de ce nu mă pui?
ROBERT
Dragu meu Lulu...de ce nu eşti atent? Am zis oameni talentaţi, da? N-am vorbit despre... genii!
LULU
( tulburat)
Aha...
FANE
Adică ce? Eu sunt doar talentat? Aveţi voi habar de câte ori mi-a zis mie Nea Costel, antrenoru meu, că sunt un geniu? (confuz) Sau io i-am zis lui ??? Mă rog...
COCO
Dacă Lulu si Fane sunt geniali, de ce n-aş fi şi io?
SANDA
Cum poţi să fii genial atâta timp cât poiectul tău e... să nu faci nimic?
COCO
Uite-aşa: chiar reuşind să nu faci!
ANA
(ţipând)
Nu mai ţipaţi! Printre voi e o ...doamnă, da? E a doua zi în Casa Creatorilor, acu o săptămână am împlinit 25 de ani, sunt confuză, nemachiată, şi-am emoţii...
LULU
(imitând-o scălâmbat)
Am emoţii... Mă laşi? Emoţii am eu pentru că sunt poet, înţelegi? Asta e meseria mea: emoţia! Ştii tu vreo emoţie mai mare decât aia de poet?
FANE
Ce-ai zice de emoţia unui boxer care urcă-n ring întâlnind o brută d-o sută douăj dă kile poreclit Distrugătorul ???
LULU
(repede)
Ştii tu vreo emoţie mai mare decât aia de boxer???
CUT TO:
INT - CASA CREAT. - LIVING – ZI
ROBERT
Că d’aia zic: e o tâmpenie să ne certăm, să ridicăm vocea (urlând către Sanda care tocmai a intrat) unde naiba umblii? (revine cu aceiaşi voce caldă)...nu se merită! Chiar dacă în fond suntem concurenţi...să vedem partea plină a paharului..
Coco tocmai şi-a turnat nişte şampanie şi priveşte concentrat paharul gol pe jumătate.
COCO
Şi-aia goală?
ROBERT
Şi-aia goală. (pauză) Nici naivi nu trebuie să fim. În fond e vorba de un milion de dolari, de-un concurs...
(privindu-i cu compasiune) Unii dintre noi vor pierde...
FANE
Eu nici nu mă gândesc să pierd. În ring dacă intri si te gândeşti că pierzi...pierzi...
LULU
Şi dacă te gândeşti că, câştigi...câştigi?
FANE
Nu. Da’ ai o gândire sănătoasă!
SANDA
Exact! Care face bine tenului...
ANA
Sunt şi alte lucruri care fac bine tenului...(bărbaţii o privesc intens) ...cum ar fi anumite creme! ( pauză) Voi la ce vă gândeaţi?
LULU, COCO, FANE, ROBERT (în cor)
La creme, la creme...numai la creme...păi la ce?
ROBERT
(turnîndu-şi un pahar de şampanie)
Până una alta, suntem în Casa Creatorilor...suntem nişte norocoşi...avem camerele noastre, nu trebuie să plătim chirie...putem venii şi pleca când vrem...e drept, vor fi şi nişte chestii pe care va trebui să le facem, bla-bla-bla... da nu tre să ne plângem, nu? (se aşează lungindu-se într-un fotoliu)...vă spun eu, suntem în Rai.
COCO
(aşezându-se şi el relaxat într-un fotoliu)
...Oricum, în unele dintre puţinele locuri unde eşti apreciat pentru ceea ce nu faci! (toţi îl privesc cu reproş. Rectifică jenat) OK , în singurul loc!
FANE
(schiţând câteva lovituri)
..Sau pentru ceea ce faci... (brusc gânditor, privind la Coco) sau ce nu faci? (revenind, sigur pe el) pentru ceea ce faci...
SANDA
Mie de-un singur lucru mi-e frică: de Marcel...are privirea aia: simţi că ne urăşte!
ROBERT
Tu n-ai urî pe cineva care îţi papă din moştenire?
SANDA
Nu!
LULU
(privind-o visător)
Eh, Sanda, tu eşti o fată...bună!
ROBERT
Iar tu Lulu eşti invitatul meu mai târziu la Cafeneaua Muzelor! Mai vorbim şi noi una, alta...o cafea, o măslină.
(sorbind din şampanie privind fericit împrejur)
De două zile, trăiesc într-un basm! Domnilor, suntem nişte oameni care-şi pot urma pasiunea. Suntem nişte oameni liberi...
CUT TO

INT-BIROU-MARCEL-ZI
Pe ecranul unui Televizor vedem imaginea unor sclavi împingînd leşinaţi o roată imensă de moară. Marcel (40 de ani) stă la birou vorbind la telefon. Ţine receptorul lipit de obraz, clătinând necontenit din cap semn că dincolo de fir cineva explică intens.
MARCEL
(holbându-se la Tv)
Da bunicule...sigur, sigur. Da, s-au instalat creatorii. M-aş fi mirat să lipsescă vreunu’. Poftim? Evident c-o să am grijă de ei...( pe monitorul Tv-ului a apărut un calău care începe brusc să biciuie sclavii.)
MARCEL
( urmărind secvenţa)
...într-un fel s-au altul.
De undeva se deschide o usa.Vedem o secretara intrând tiptil si facând pe muţeşte semne. Intelegem ca e vorba de cineva care asteapta in antreu. Are loc un "dialog" scurt purtat prin semne : „ Cine e „? „ Nu stiu „ „Cum arata?” –secretara face niste gesturi smucite incercand sa descrie o fata prelungă, un păr valvoi...Marcel mimeaza un „spune-i să aştepte” iar secretara iese la fel de tiptil după cum intrase.

MARCEL
(reluând conversatia)
Alo...da Bunicule, da, te-aud...Ete na! Ce să mai repet!? Doar ştii bine ce cred eu despre proiect: fonduri risipite-aiurea, incurajarea oportunismului..ăăă (se gândeşte)...fonduri risipite-aiurea...Casa asta a Creaturilor...a Creatorilor...e cel mai falimentar proiect din câte-am avut. Punct. (cu voce moale) Evident că după ăla cu criogenia. (din nou tare) Punct.

3.INT-CAFENEAUA MUZELOR- ZI
Interiorul unei Cafenele la ceas de amiază. Aer indefinit, intim, de boemă. Câteva canapele de piele, tabureţi, căteva măsuţe joase cu veioză. Robert se plimbă agitat pe lângă canapea..La una dintre măsuţe, foarte aproape de el, Sanda stă aplecată deasupra unei coli molfăind placid o gumă. Din când în când face câte-un balon imens pe care-l sparge îndesîndu-l în gură cu capătul pixului. Lulu stă de cealaltă parte-a mesei, privind-o pe furiş, de câte ori are ocazia. Robert continuă surescitat dictarea unei misive începută mai devreme.
ROBERT
…Şi de la capat.
SANDA
Tot cu literă mare ?
ROBERT
Tot cu literă mare. Scrie aşa:...”Având în vedere...” Ba nu. Taie! Ai apucat sa scrii ???
SANDA
Nu.
ROBERT
Foarte bine. Scrie aşa: „ În consecinţă...” Ba nu. Taie! Ai apucat sa scrii ???
SANDA
Nu.
ROBERT
Foarte bine. Scrie aşa: Prin urmare...de buna voie si nesilit de nimeni (către Lulu )...că doar nu te siluieşte nimeni, nu?
LULU
(tresărind speriat)
Pai...Nu.
ROBERT
...Declar pe propria raspundere... că în eventualitatea Câştigarii Marelui Premiu... în valoare de-un milion de dolari...
(tace cateva secunde apoi repede, cu ton de „amănunt) .. ...ma oblig să-l donez..
LULU
(brusc,uimit, contrariat)
Să-l donez? Cum adică ...să-l donez ???
Parca era vorba de-o împărţeală ???
ROBERT
(prefăcându-se şi mai „uimit”)
Era vorba de-o imparteală ?
LULU
(si mai uimit)
Pai n-am stabilit clar? Daca unu dintre noi câştigă premiul...il imparte cu celalalt. N-am vorbit aşa ???
ROBERT
(aproape urlând, răsfirându-şi bratele)
Mai stiu eu ce-am vorbit ??? Verba volant, scripta manent.Cum spun astia...
LULU
...Latinii
ROBERT
Aşa...Latinii. Crezi că se-adunau toţi degeaba doar ca să spună o tampenie ? Plus de asta urasc sa fac corecturi cu pixu...E inestetic. Nu-i asa Sanda ?
SANDA
(absenta)
Poftim ???
ROBERT
Pai vezi...
Dom’le...Impresariatul e, cum sa-ti spun io... o artă. Orice contract reusit opereaza exact cu acelasi lucru cu care operezi tu când scrii o poezie...
LULU
(extrem de impresionat)
Serios ???
ROBERT
( extrem de jignit)
Ma vezi tu, pe mine, ...minţind ?
LULU
( ca si cum ar trai o revelatie )
Adica...cu sentimentul asta...sufocant, cum ca viata ta nu inseamnă nimic...ca lumea nu e altceva decât un imens malaxor care te macină...te-macină...???
ROBERT
(cu ochii inchisi,”mişcat”)
Exact...Exact..
CUT TO:
INT- CASA CREAT.-APT. FANE – ZI
Fane loveşte îndârjit intr-un sac de box suspendat. Serii de upercuturi, crosee, directe. Coco şi Ana îl urmăresc atenţi cu un soi de admiraţie amestecată cu spaimă.Coco poarta o ţinută lejeră şi un rucsac pe umăr. Ana e intr-un trenning alb. Fane mai execută demonstrativ câteva croşee apoi se opreşte sprijinindu-se cu o mână, afectat, de sac.
FANE
(privind-o zambacind pe Ana)
Carevasăzică...vrei sa-nveţi să lupţi ?
COCO
(se baga in seama)
Amandoi vrem...
FANE
(ca si cum abia atunci l-ar fi observat)
Parcă tu ...nu faceai nimic !?
COCO
(privind pe langa el)
Pai ce, fac ? Ma interesa aşa...ca idee. Până la urmă proiectul meu este sa aflu ce-mi place.Cine stie, poate-mi place boxu’?!
Fane nici nu l-a auzit. O priveste insistent pe Ana
FANE
Si...carevasăzică...vrei să-nveţi să lupţi ?
ANA
Ştiu io ce să zic...aş cam vrea. Barem partea aia, cum ii zice...a II-a!
FANE
(confuz) Care parte a II-a ?
ANA
Aia in care mai şi dai.
(pauza)
...Dupa ani de zile in care ai un iubit gelos care-ţi predă numai partea I...simţi nevoia de putin progres.
FANE
(marcat de ce-a auzit. Abia indraznind sa intrebe)
Ce e ăla... „progres” ???
COCO
(brusc)
Lucru ăla complex de care creieru tău nu e capabil…înţelegi?
FANE
Nu
COCO
Progresul e... ca si cum eu as incepe brusc sa fac ceva, asta înţelegi? (realizand ce-a spus)
..sau asta e regresul ???
FANE
In fine...(se intoarce la sac lovindu-l scurt cu o serie.Revine cu o mina de pedagog)Deci:ca să inveti sa lupţi, cum spunea antrenorul meu Nea Costel când nu era beat si înţelegeam ce spune, ai nevoie de doua lucruri...
Pauza. Fane tace ca şi cum ar fi încheiat ce avea de spus.
COCO
Care ???
FANE
Ce care ???
ANA
Care lucruri ???
FANE
Mai stiu io care...le-am uitat.
(incepe din nou sa loveasca sacul. Se opreşte. Incisiv:)
Ce, vă miră că le-am uitat ?

COCO
Nu. Se spune chiar ca esti batrân nu când începi sa uiţi, ci cand incepi sa-ţi aduci aminte.
FANE
Imi aduc aminte...era intr-o toamnă...boxam undeva intr-un orasel de munte...adversarul, unul imens, mai imens decât Distrugătoru,...cel mai imens adversar din câţi am avut...
Tace iar brusc ca si cum asta ar fi toata povestea.
COCO
Şi ?
FANE
Şi ce?
ANA
Pai şi ce s-a întâmplat ?
FANE
Cum adica ce s-a intamplat ? M-a rupt cu bataia. Nu v-am zis ca era imens.
(tace o clipă privind depărtat)
Asta mi-e greu s-o uit.
(mai arunca o lovitura, doua, in sac)
Uite care e treaba, am sa va predau prima lectie:garda si clinciu.
Fane deschide un dulap si scoate de acolo doua perechi de manusi de box si o cască de protecţie. Începe sa-l echipeze pe Coco care-a cam început sa se razgândească.
COCO
De fapt, daca stau sa ma gandesc bine...mie nu mi-a placut niciodata boxul. Mi se pare una dintre cele mai stupide chestii...sa te baţi aşa...fără motiv.
FANE
(în timp ce-i îndeasă manusile)
Cum fara motiv,mă ? Motivul vine intotdeauna cu primul pumn.
COCO
Pe care-l dai sau pe care-l primeşti?
FANE
Pe care-l dai sau pe care-l primeşti.
ANA
Pe care-l primeşti !
CUT TO

filmeliveDate: Sunday, 08 March 09, 9:04:52 PM | Message # 3
Admin
INT – CAFENEAUA MUZELOR – ZI

SANDA
(plescaind)
Eu ce mai scriu aici ?
ROBERT
(sec,cinic,scurt)
Jos in stanga paginii numele fiecaruia si ne pregatim pentru semnaturi.
Lulu vrea sa spuna ceva dar Robert il opreste ducandu-si degetul aratator la buze.Se apropie hotarat de el luandu-l parinteste pe dupa gat.Cei doi fac cativa pasi .
ROBERT
(cu un aer confesional,intim,profund)
Dragul meu Poet...da-mi voie sa-ti marturisesc ceva...
LULU
Ce ?
ROBERT
Poemul ăla al tău...Pe care ni l-ai recitat tuturor, aseară...
LULU
Aşa...
ROBERT
(Ca si cum ar fi facut confesiunea vietii lui)
Ma bântuie.
LULU
Te bântuie ?
ROBERT
Mă bântuie.
LULU
(tulburat)
Cum te bântuie ?
ROBERT
Cum adica, cum ma bantuie ?(îi arată) De sus in jos. Nu mai am liniste. Nu mai pot sa dorm. Să mananc. Să...(se uită lasciv la Sanda)...În fine, chiar aşa de rău nu mă bântuie. În fond e doar un poem...(pauza) Ideea e că...
LULU
Aşa...
ROBERT
...E cel mai frumos poem pe care l-am ascultat vreodata.
LULU
(nevenindu-i sa creada)
Ăla cu... pădurea ?
ROBERT
Cu pădurea era ???
(repede)
Ăla-ăla...
LULU
Păi, p’ăla... l-am scris pe WC.
ROBERT
Şi ce dacă... E cel mai frumos poem scris pe WC pe care l-am ascultat vreodată. Are aşa...un parfum...
Lulu se fastâceşte flatat.

ROBERT
Hai, te rog, nu fi modest!
LULU
Nici nu e terminat...
ROBERT
Nu-i nimic. E de-nţeles. E greu să termini doua treburi de-odată. Am o rugaminte la tine.
LULU
Orice.
ROBERT
Mai recită-mi-l o data.
LULU
Aici ?
ROBERT
(uitandu-se imprejur)
Pai unde ?
LULU
OK,Fie...(brusc,simplu,ridicând din umeri după fiecare rând)
În padurea-ntunecată
Unde demonii respiră
Ieri am intalnit o fată
Lucru care nu mă miră!
ROBERT
(fermecat, luându-l de gât)
Minunat, minunat.
Il poartă acum către locul unde stă Sanda care-şi face de lucru cu guma rotind-o pe deget.
ROBERT
Dragul meu, Lulu (in timp ce vorbeste ii arata pe hartie unde trebuie sa semneze)
...sunt anumite versuri..(scoate un stilou pe care i-l intinde plin de solicitudine)
...a caror magie, cum sa ma exprim eu, te...zi cuvântu ăla deştept... subjugă...(Lulu semneaza. Robert sufla peste semnatura)
..te fac sclavul lor (il bate apasat pe spate)
...târfa lor...(Robert impacheteaza hartia si i-o întinde Sandei)...cuvintele, cum spuneai tu la preselectie...
LULU
( e deja in „transa”)
...sunt singurele care te pot scapa de lumea asta sufocantă, care nu-i altceva decat un malaxor care...(agitat, cu mâinile prin aer ca si cum ar roti un cub invizibil)... te macină, te macină...
ROBERT
(catre Sanda, arătând cu capul inspre Lulu)
Pai, nu ?
LULU
Pot sa mai recit una ?
CUT TO
INT – BIROU. MARCEL - ZI
Marcel face ordine printre hârţoage. Mai ridică un dosar, mai rasfoieste altul, chinuie puţin tastatura computerului. La rastimpuri, ca şi cum şi-ar aduce brusc aminte de ceva, prinde intre degete o sageata de darts pe care-o arunca imbufnat catre un panou tixit de fotografii unde se disting fotografiile creatorilor. Se deschide uşa şi apare Secretara:
MARCEL
(nervos)
Nu primesc pe nimeni…am treaba…Cine e ?
SECRETARA
Nu stiu.
MARCEL
Nu s-a recomandat?
SECRETARA
Ba da.
MARCEL
Pai atunci cine e ?
SECRETARA
“Un om obisnuit. Aşa s-a recomandat.
MARCEL
Spune-i ca aici nu primim decat extraterestrii (ridica din umeri ironic)
Asa vrea bunicu.
SECRETARA
Mai e cu cineva..
MARCEL
Cu cine ?
SECRETARA
Cu un copil.
MARCEL
Ce copil?
SECRETARA
Un baieţel...
MARCEL
(scotandu-si ochelarii,ganditor)
Auzi...omu’ asta...obişnuit...e cumva in vârstă ?
SECRETARA
Da...e un batranel.
MARCEL
Cu parul alb, neingrijit?
SECRETARA
Da...
MARCEL
Cu ochelari ?
SECRETARA
(suprinsa)
Exact, cu ochelari
MARCEL
Iar baieţelu’...
(urlând)
...n-are cumva nasul lung şi e din lemn?
SECRETARA
(şocată)
Poftim?
MARCEL
Nimic. Spune-le ca n-am timp.(se razgandeste) Cheama-i incoa’...
CUT TO

INT - APT.FANE - ZI
Fane ţine în mâini un poster facut sul si un tub de vitamine pe care Ana tocmai i le-a întins. Lângă ea, Coco exersează de unul singur împingâdu-şi cu milă câte-un pumn în falcă.
FANE
Ce-s astea ?
ANA
Ne-am gândit sa-ţi aducem câte-un cadou. Coco ţi-a adus Posteru ăsta cu Doroftei iar eu...nişte vitamine.
Fane desface posterul pe jumătate si-l priveşte încântat. Îl vedem pe Doroftei stând într-o gardă joasă, cu o mină neutră, concentrată. Fane sărută fotografia şi-o rulează fericit la loc.
FANE
(emoţionat, îmbrăţişându-i)
Dragul meu Coco (îl sărută apăsat pe obraz)...draga mea Ana..(o sărută pe obraz)...draga mea Ana ( o mai sărută o dată)..draga mea Ana...( dă s-o mai sărute o dată dar fata se fereşte )...aţi făcut un biet luptător fericit.(realizând ce-a spus) Nu că io aş fi vreun nefericit de felu meu...Cum spunea şi Nea Costel Fericirea e o stare de şpriţ...(gânditor)…sau de spirit? Mă rog...
Coco stă în gardă cu mănuşile lipite penibil de faţă. Fane i le tot poziţionează astfel încât să-i acopere faţa cât mai bine.
FANE
Hai, hai...sus-sus...iar coatele pe lângă ficat, aşa, vezi că poţi...braţele sus am zis, nu mă face să mă repet. Ştii bine că nu-mi place să mă repet. Hai sus...vezi ceva?
COCO
(cu faţa astupată)
Nu văd nimic.
FANE
(către Ana)
Doamne ce urăsc amatorii ăştia...
Fane se apropie de el crăcănându-i braţele.
COCO
(holbându-se printre mănuşi)
Şi-acu ce fac?
FANE
Fandezi. Joc de glezne. Fandezi. Joc de glezne.
Coco începe fandeze. Fane se apropie de Ana care-şi ridică instinctiv mâinile în gardă.
FANE
(lăsându-i braţele jos, suav)
Cu tine...o să repet clinciu.
Fane îi desface braţele larg lipindu-se apăsat de ea. Încep să se legene uşor.
COCO
(oprindu-se brusc din fandat)
Vreau să repet şi io clinciu!
FANE
Braţele sus n-auzi!
COCO
(Vorbind de sub mănusi)
Vreau să repet şi io clinciu!
CUT TO:
INT – CAFENEAUA MUZELOR - ZI
Robert stă lungit pe canapea cu braţul aşternut peste faţă, supt, răvăşit, cu costumul descheiat, cu cămaşa scoasă neglijent peste pantaloni.Sanda stă moţăind cu capul aşezat pe măsuţă. Guma i s-a lipit de păr. Sentiment acut,intens, de oboseală,de plictis.Lulu e undeva , asudat,cu părul vâlvoi,cu o mina paranoică,unde ghicim ca s-a reprodus minute in şir. Doi tineri chicotesc la o masă privindu-l.
LULU
Şi mai am una...Ultima. Asta chiar că e ultima. (ganditor)...sau poate penultima...
În fine. Am compus-o aseară,
când am vrut să mă sinucid.(privindu-i fix) V-am povestit cum am vrut să mă sinucid, nu ?
Robert şi Sanda sar ca arşi treziţi brusc din letargie de teamă ca Lulu să nu reia povestea
ROBERT& SANDA
DA DA...ne-ai povestit...ne-ai povestit
LULU
Inclusiv faza cu deja vue-ul şi amnezia pe care le-am avut în acelaşi timp ?
ROBERT
DA DA...inclusiv.
SANDA
Nu. Asta,nu !
Robert o priveşte cu subînţeles, turbat de furie.
SANDA
(repede)
....DA DA...Inclusiv.
LULU
Ok, atunci vă recit poezia.

Cei doi tac brusc, resemnaţi.
LULU
(fără nici o intonaţie)
Glasul morţii de sirenă
Ieri l-am auzit in baie
Mi-am pus lama peste venă
Dar mi-am amintit de...Nae
SANDA
Nae? Cine-i Nae ?
LULU
Ursuleţul meu de pluş.
ROBERT
(fara să vrea)
Şi tu ai un ursuleţ de pluş ?
Pauză. Stupoare. Lulu se uită la Sanda. Sanda la Lulu. Amândoi la Robert.
ROBERT
(stânjenit)
Ce ???
LULU
De fapt, am doi ursuleţi. În fine, aveam. Pe ăsta...pe Nae...
Şi pe Roby. Pe Roby... nu-l mai am.
SANDA
De ce nu-l mai ai ? Ce s-a întâmplat ?
LULU
(se simte că amintirea îl chinuie)
Nimic...Nimic...l-am pierdut, l-am daru’...nu-l mai am!
SANDA
Hai, spune-ne !
LULU
(torturat de amintiri)
Nu prea sunt multe de spus.Acu nici nu mai contează ce-am...
(brusc,confesiv,sadic)
...N-aţi avut niciodată impresia că dincolo de ochii ursuleţilor de pluş,
dincolo de privirea aia a lor candidă,
de papusă, se ascunde ceva diabolic, satanic, care trebuie suprimat...???
SANDA
Nu.
LULU
Cum NU ??? (Pauza.Îşi drege vocea jenat) OK. De fapt, nici eu...
ROBERT
( se ridică aranjându-şi hainele)
Sanda, hai sa mergem...e târziu...mai avem lucruri de despachetat...in curând vor începe testele...trebuie să...
LULU
Teste ? Ce teste ?
ROBERT
Cum ce teste ? Vor fi teste, seminarii,
teme, şedinţe...Casa asta a Creatorilor nu e un Big Brother în care miza ultimă e să facem sex !
LULU
Nu ???
ROBERT
Nu! Normal că nu!
LULU
Nici măcar să facem dragoste ???
ROBERT
Nu !
LULU
( terminat psihic, cu voce înceată)
Nici măcar să ne... vorba aia, ca băieţii ???
ROBERT
( brusc radios )
Asta da...Evident ( dă de privirea furibundă a Sandei) Nu. Nici asta!

POETUL
Mie mi-e frică de teste.Nu suport testele.Am oroare de teste. Oare o exista vreun test suprem pe care dacă-l ei, să treci toate testele ?
SANDA
Normal că există !
POETUL
Care ?
SANDA
Testul-testelor.
POETUL
(fara sa priceapa, pierdut )
Aha...Care?
SANDA
( confuză accentuând si ea )
Testul-testelor
ROBERT
Hai, gata...terminaţi. Sanda, hai sa mergem.(către Poet)Testul-Testelor e să faci bani.(işi da seama că a facut o gafă.) Sau sa-i donezi.
O ia pe Sanda de mână si fac caţiva paşi catre iesire. Se opreşte brusc ca şi cum şi-ar fi amintit ceva.
ROBERT
Apropo’ de ce-am semnat noi azi... (Lulu îl priveşte cu ochi mari gen ce-am semnat?) ...Mă refeream la contract!
POETUL
Ce contract ???
ROBERT
Cum ce contract? Contractul !
Sanda, scoate foaia !
SANDA
Ce foaie ?
(Pauza)
Aaa...foaia!
Sanda scotoceşte după foaie in geantă. Scoate tot soiul de lucruri bizare: un patent, un ciocan, farduri, vreo 3-4 telefoane mobile etc.Într-un final găseşte şi foaia. Î-o întinde.
ROBERT
(abia stapanindu-si nervii,cu foaia în mână)
Deci: noi, adica eu si cu tine...acu’ o ora ( se uita la ceas ) acu’ doua ore...am semnat un contract, un contract, prin care tu, LULU, poet, concurent in Casa Creatorilor, te obligi...te obligi...în eventualitatea castigarii marelui premiu... să mi-l donezi mie. Mie.
LULU
De ce ???
ROBERT
(urlând)
Pentru că esti generos, sensibil, filantrop, pentru că scrii divin...(pauză) Pentru c-ai semnat!
LULU
OK,OK...

ROBERT
De-aia îţi zic:contractu ăsta, trebuie să rămână secret.(arătând cu dezgust catre uşă)... ăstia n-ar înţelege niciodata ce înseamnă sa fii ...cum eşti tu.
Robert se îndreaptă către uşă să iasă.
LULU
Nu vrei s-o asculţi pe ultima? Te rog. Te implor. Asta chiar că-i ultima. Jur. Acu mi-a venit.
ROBERT
(scrâşnind din dinţi)
Zi-o !
LULU
Uneori mă simt o stea
Dens şi luminos, integru
Alteori mă simt... aşa
Mic, neînsemnat şi negru.
Robert şi Sanda ies. Uşa cafenelei se trânteşte. Camera insistă câteva secunde asupra ei. Uşa se deschide brusc.
SANDA
(strecurându-şi capul, scurt)
Ce i-ai făcut lui Roby ?
LULU
( simplu,sec)
I-am dat foc!
CUT TO:
INT - BIROU - MARCEL - ZI
Un bătrânel într-un trenci ponosit ţine de mână un băieţel de vreo 6 ani care se bâţâie agitat. Marcel stă la birou privindu-i gânditor.
COPILUL
(arătând cu degetu către Marcel)
Ăsta e creatoru’ Tataie?
Bătrânul îl smuceşte scurt din încheietură.
BĂTRÂNUL
Nu ţie ruşine mogarule să vorbeşti aşa cu Dom Marcel? Aşa te-am învăţat io? ( către Marcel) Îmi cer scuze Dom Marcel, mii de scuze, noi acasă-l educăm...(către copil) Mogarule...(către Marcel) De trei zile nu mai scap de el: că să-l duc să vadă creatorii - că să-l duc să vadă creatorii, de parcă aici ar fi la zoo...
MARCEL
(privind panoul cu pozele creatorilor)
Păi nu e???
BĂTRÂNUL
...M-a înnebunit de cap. M-am consultat şi cu nevastă-mea, ce facem dragă îl ducem? şi ea mi-a zis să-l duc...ştiţi, nevastă-mea e moartă de cinci ani... da’ ţinem legătura...în fine...şi mogaru ăsta mă face de râs!
MARCEL
Aha...înţeleg!
BĂTRÂNUL
Fiimea mi-a zis şi ea: Du-l domle du-l...să vadă creatorii, nu vezi în fiecare zi nişte creatori...plus că, tre să recunosc, eram şi io curios...n-am mai văzut un creator autentic din 37...
MARCEL
Fiica bănuiesc că trăieşte, nu?
BĂTRÂNUL
Cum să nu trăiască. Trăieşte chiar bine. E-n Canada de trei ani... iar eu am grijă de Mogaru ăsta mic. De-aia am zis: să-l aduc să vadă un creator adevărat, să ia un exemplu...E întra-ntâia primară si are trei de patru...trei de patru întra-ntâia dom’le? Toată ziua stă pe computer şi se joacă de-alea cu pac-pac...ce te joci mă mogarule?
COPILU
Counter strike, Hitman, Unreal Tournament, şi Delta Force...da ăla mă c-am enervează c-are buguri...
BĂTRĂNUL
L-aţi auzit, da? Are „buguri”...mogaru’...
Marcel butonează ceva la interfon. Se aude vocea secretarei.
MARCEL
Cheamă te rog un...creator!
SECRETARA
Pe cine anume?
MARCEL
Pe oricine! ( insinuant) Nu sunt toţi la fel?
Marcel inchide interfonul şi se apropie gânditor de cei doi.
MARCEL
( cu-n aer grav)
Domnu Gepeto...
BĂTRÂNUL
Stoenescu...
MARCEL
Aşa... Stoenescu (pauză) Domnu Stoenescu , de ce vreţi dumneavoastră să chinuiţi copilu ???
COPILUL
Ăsta e creatoru tataie?
CUT TO:
INT - APARTAMENT FANE – ZI
Fane i-a aşezat pe Coco şi pe Ana faţă în faţă. Cei doi stau cu braţele ridicate anemic privindu-se ochi în ochi cu feţe, inexpresive, blege.
FANE
Am zis să vă încruntaţi, da? Ce-s cu meclele astea obosite de zarzavagii? În ring tre să ai privirea aia de fiară...să bagi sperieţii în adversar.Cum spunea Nea Costel, tre să câştigi războiu scatologic (confuz)..sau ăla psihologic??? Mă rog, un război...
COCO
(care arată penibil cu casca cazută strâmb pe-o ureche)
Fane, io nu vreau să câştig nici un război, înţelegi?
Mie toată chestia asta a început să mi se pară stupidă...(privind-o pe Ana) Ca să nu mai zic că... nu pot să dau într-o femeie.
FANE
(încurajîndu-l apăsat)
Hai mă, că asta poţi s-o faci...
Se deschide uşa şi intră Lulu. Fără să spună nimic se duce ţintă către frigider de unde scoate o bere.
FANE
Auzi mă, poete... un’ te crezi, frate? În Seinfeld??? Ia ieşi afară şi ciocăne la uşa!
Lulu îl priveşte câteva secunde buimac, apoi iese.
FANE
( către Coco şi Sanda)
Păi nu tre să-i pui puţin la respect pe poeţii ăştia?
Se aude bătăi timide în uşă.
FANE
Cine e?
LULU
(înfundat, de dincolo de uşă)
Lulu!
FANE
Intră!
Lulu intră.
FANE
(privindu-i pe Coco şi pe Ana)
Bun:schimbăm tactica: Ana, loveşte-l tu... Haide-ţi mă, ce Dumnezeu, nu v-am zis că totul începe cu primul pumn...
Ana începe să-i împingă moale o directă în bărbie. Apoi încă una. Curând peste Coco încep să se-abată o serie de lovituri combinate. Lulu şi Fane şi-au scos câte-o bere din frigider şi acum îi urmăresc pe cei doi aşezaţi relaxaţi pe scaune. O directă străpunge garda lui Coco.
FANE
(către Lulu, clătinând impresionat din cap)
Îţi spun eu, fata asta are talent!
Se aud bătăi infundate în uşă.

CUT TO:

INT – APARTAMENT, ROBERT – ZI
Robert şi Sanda stau întinşi în pat extenuaţi, cu braţele peste ochi.
ROBERT
Mai ţii minte...atunci... când mi-ai reproşat că n-am pic de poezie?
SANDA
(privindu-l cu subânţeles) Cum aş putea uit!
ROBERT
(după câteva secunde de tăcere)
Şi n-ai nimic să-mi spui?
SANDA
(după o secundă de gândire)
Iartă-mă iubitule!
CUT TO:
INT – BIROU MARCEL – ZI
Băieţelul îl priveşte lung pe Coco care a intrat de câteva momente în biroul lui Marcel. Coco are în jurul ochiului stâng o vânătaie imensă pe care şi-o pipăie la răstimpuri strâmbând din buze.
BĂTRÂNUL
(privindu-l oripilat)
...Păi şi-asta e proiectu dumneavoastră? Să nu faci nimic ??? Cum adică să nu faci nimic? Ce e creator în asta ???
MARCEL
Eu v-am zis să nu chinuiţi copilu...
COPILUL
Ăsta e creatorul tataie?
COCO
Proiectul meu e să caut acel lucru demn de făcut...
BĂTRÂNUL
Şi nu l-aţi găsit până acu ? Sunt atâtea lucruri demne de făcut pe lumea asta...
COCO
Cum ar fi... ???
BĂTRÂNUL
Cum ar fi...(se gândeşte)... o grămadă Ce exemplu să-i dau eu unui copil de 6 ani arătându-i un om care...nu face nimic!
COCO
Păi exemplu ar fi ăsta: numai cine nu face nimic poate avea şansa... să facă totul!
BATRÂNUL
( impresionat,privind către copil, scuturându-l agitat de mână)
Ai auzit... mogarule???
CUT TO:

INT. – APARTAMENT FANE – ZI

Fane înghite o pastilă din tubul de multivitamine după care-l aşează undeva pe o măsuţă. Se îndreaptă în paşi săltăreţi către sacul de box pe care începe să-l lovească brusc cu serii de uperguturi, croşee, directe. Foarte aproape de el, pe unul dintre pereţi, vedem lipit posterul cu Doroftei. Aparatul se apropie şi în zoom îl regăsim pe Campion cu aceeaşi mină neutră, concentrată. După fiecare lovitură reuşită Fane zâmbeşte imbecil către poster. La un moment dat, ratează un croşeu luftând penibil. Simultan alunecă lovindu-se ridicol cu nasul de sac. Se redresează repede şi începe cu un aer „ relaxat” un joc energic de picioare privind pe furiş, jenat, posterul. Într-o nouă încadrare a posterului vedem chipul lui Doroftei zâmbind lătăreţ. Fane se freacă la ochi. Campionu zâmbeşte la el cu toată dantura. Fane începe nervos să lovească sacul cu uperguturi îndesate, repezi, la “ficat”. Îl revedem din nou pe Doroftei, de data asta încruntat, fioros. Fane continuă să lovească fericit, ca în transă, îndesând în „ ficatul” sacului, upergut după upergut. Într-un târziu se va opri năduşit, cu o mână proptită în sac, privind satisfăcut către poster. Campionul are aceeaşi mină neutră, concentrată, ca la început. Fane se freacă din nou la ochi şi se apropie de măsuţa pe care şi-a lăsat vitaminele.Citeşte încruntat eticheta, agită tubul, se mai uită la poster, ridică absent din umeri şi mai înghite o pastilă.
CUT TO:

INT – CAFENEAUA MUZELOR – ZI
Fane, Coco, Sanda, Ana şi Robert stau la o masă sorbind din cafele. Coco îşi tamponează de zor vânătaia cu un şerveţel.
FANE
(continuând o conversaţie începută mai devreme)
...Iar eu, dacă aş câştiga marele premiu, mi-aş cumpăra Casa Poporului...
ROBERT
Casa Poporului face mai mult de un milion de dolari...şi plus de asta e a ...poporului.
SANDA
Ştiţi, chiar mă întrebam...cine e de fapt: poporul?
FANE
Cum spunea Nea Costel...
SANDA
(urlând)
Da mă mai laşi o dată cu nea Costel ăsta... că ne-ai înebunit!
FANE
( după o secundă de gândire)
Cum spunea un prieten de-a lu Nea Costel, poporul e acea entitate indistinctă care formează unitatea unui stat!
Stupoare. Toţi îl privesc pe Fane sideraţi
FANE
( ca pe o scuză)
Ăsta era un prieten mai deştept...
Se deschide uşa şi apare Lulu. Aer dărâmat de om care a pierdut orice reper. Se apropie de masă încet, cu paşi legănaţi.
LULU
(după secunde interminabile de tăcere, privindu-i cu ochi orbi)
S-a dat prima temă din Casa Creatorilor!
ROBERT & COMP.
Care?
LULU
Trebuie să ne angajăm!
COCO
Băi Lulule...ţie îţi arde de glume?
LULU
Dacă aveam de gând să fac o glumă începeam cu un tip intră într-un bar ...(tăios) Nu e nici o glumă!
Scoate o hârtie de pe care începe să citească cu voce înceată de parc-ar fi lecturat un necrolog.
LULU
Tema 1. Fiecare Creator Concurent în Casa Creatorilor trebuie să-şi găsească o slujbă în termen de 10 zile şi s-o onoreze pînă la primul salariu.Vă urez succes. Domnul P.
Pauză . Creatorii se privesc toţi cu feţe stinse.

COCO
(Într-un târziu)
Io’ am nişte prieteni, care au nişte prieteni, care au nişte amici. Şi ăştia... au slujbe.
ROBERT
Şi?
COCO
(privind depărtat)
Şi cică e naşpa frate...!
FANE
(repede)
Exact cum spunea şi Nea Costel!

- sfârşit-

VarkamilkDate: Friday, 23 December 11, 6:36:26 AM | Message # 4
Group: Guests

This is rediculous. No way this is true

FupTeassessDate: Tuesday, 17 January 12, 7:28:43 PM | Message # 5

hello there ..
it is my first post here and i hope that you will help me with it ..

any one could tell me about good please to sell and buy traffic ?

many thanks .

drurdediaDate: Saturday, 28 January 12, 9:36:21 AM | Message # 6

Hey guys look at this:http://www.huffingtonpost.com/2012/01/26/corruption-scandal-vatican_n_1235038.html?1327618055&icid=maing-grid7%7Cmaing6%7Cdl3%7Csec1_lnk2%26pLid%3D130572

PagJalayDate: Sunday, 29 January 12, 5:33:29 AM | Message # 7

based business health business pharmacy business http://sundrugstore.net/products/cozaar.htm government policy and pharmacy business management

SencesiacexDate: Tuesday, 07 February 12, 9:26:58 AM | Message # 8

http://www.hermeskelly4u.com/ Hermes Kelly

BelpCoabBonnaDate: Monday, 13 February 12, 0:49:30 AM | Message # 9

James Harry Simons is one of the most loaded hedge fund managers of all time. His comrades, Restoration technologies, is always drunk on the investment capital rankings. Simmons is also one of the riches handcuffs in the planet with a capture worth of 8.5 billion dollars. His role relies on the blue blood of the analyses his employees make. A fate of them sustain Ph.Ds in mathematics, physics and other fields of science and secure inadequate or no practice in finance. Their hire is to develop models that help the company augur fee changes of remarkable securities.

Simons is a former MIT- cultivated mathematics professor. Like some other stock founders he didn't from a penetrating occurrence in economics first starting. But he knew that his familiarity of statistics and his make a proposal to of trading could be a potent competitive interest in the market.

His advance to directorship is also very engrossing and refreshing. He organizes a weekly meeting with his researchers. The estimate is to parcel as various ideas as possible. And they do because their salary depends on the profit of the entire fund. They acquire a great lure to interact and communicate. It's a collective quickness oriented obliging of organisation.

Suffer to's make a list of what tools James Simmons buy:

- An unlatched medium

Everybody knows what others do. Everybody can access the company's resources.

- Shared ideas
The weekly congress is very inspirational for researchers who can associate their findings with others.

- A compensation based on the without a scratch unshakeable profits
Employees share their ideas because they know that will not contrariwise extras them but also others.

This tolerant of handling can be outstanding on every suite but hedge funds seems the whole recognize to gadget it.

dridgessyDate: Monday, 20 February 12, 3:49:18 AM | Message # 10

advantage funds open up a worldwide niche for the actual informed buyer. Growing areas as well as set up financial causes have got evident benefits along with downside will acquire absolute earnings which aren't depending any kind of certain stock exchange as well as change. Globally cash, especially individuals who are manipulated, are an easy way in order to expand and have steady earnings regardless of market place imbalances. Powerful expense tactics are generally exactly what units these types of resources besides other individuals within the equivalent category, and also watchful analysis of the two functionality and know-how could resolve the analysis method significantly.

Globally hedge pay for tactics are while different because the nations by which these people originate. Quite often, it could be beneficial to expertise a manager that's entirely familiar with various international areas, since this can easily make sure a very goal examination in the problems included. You have to know that monetary equipment in another country could be the the exact same or such as the types of tools obtainable with your land of beginning, but guidelines could possibly be distinct. You'll have to use a fund boss you will never know your legal guidelines as well as principles since they get associated with each surrounding area, and who will ensure adherence to people legislation and regulations.

Tactics employed by a large number of finance administrators may position creating monetary areas within the one on one hedge in opposition to already-established areas. Natural assets, rising engineering, alternatives for company improvement, and infrastructure may each is most likely involved inside the choices at the rear of the entire world tactic. Sometimes, these kinds of cash will support the most of the very same instruments you'll most likely offer where you live, and may even in addition make the most of international purchasing and selling as well as international foreign currency and also the mistakes throughout costs that may happen.

Exactly the same scientific studies are crucial when confronted with globally hedge resources much like hedge cash within your land of origin. You need to make sure you simply comprehend how a strategies within the pay for might be passed, what forms of choices will be the concentrate the actual fund, and also what sorts of returns are in reality created formerly. If you've been gifted pay for professionals offshore, you'll also find to be sure that the actual fund may be dealt with through somebody concentrating on the same volume of encounter and that which you simply expect using household cash.

The potential health risks of globally buying and selling usually are not effortlessly worse in comparison with household buying and also selling, because extended because there may be suitable analysis, and also the advantages could possibly be much better. Due to the fact growing regions may have report increase in early on decades, an amazing purchase may lead to outstanding earnings. Globally manipulated resources may offer one more volume of guarantee the investment continues to be handled correctly, although still offering anyone while using necessary freedom to adopt complete benefit of the planet market place plus the choices available.

Whatever sort of tactic your own throughout the world hedge account boss uses, you'll need to be certain the idea meshes properly as well as your general purchase strategy. Remember to check out the options prior to undertaking as well as expect to invest some time rather assessing the general chance versus the return for your expenditure. You can definitely find the reliable worldwide account is a lot more successful than the equivalent home fund if your involves assessing your own probable earnings.

EravareotteDate: Thursday, 12 April 12, 7:19:30 AM | Message # 11

internships for pharmacy http://www.fda-approved-pharmacy.com/products/digoxin.htm ltc pharmacy automation

fachDofefoumeDate: Wednesday, 25 April 12, 3:28:43 PM | Message # 12

http://www.replica6.com/ Louis Vuitton Replica

Forum FILME ONLINE GRATIS » Totul despre filme » Atelierul de scenaristica » Casa Creatorilor: scenariu sitcom, sinopsis plus ep. pilot
Page 1 of 11
Search:
New reply
Name:
Message text:
Message options:
Security code:

Statistica
Forma intrarii
Login:
Password:
Cos de cumparaturi